Uitleg animatie

Je ziet het steeds vaker: bewegend beeld in communicatie uitingen. Denk hierbij aan gifjes, maar de korte kookvideo’s van Tasty op social media zijn ook een goed voorbeeld. Een afbeelding kan veel vertellen, maar een video (of een illustratie) natuurlijk dubbel zo veel! Het is niet voor niets dat er steeds vaker gevraagd wordt naar een animatie.

Een digitale whiteboard animatie

Bij complexe onderwerpen is een whiteboard animatie een geschikte keuze. Dit is een vorm van animeren waarbij gefilmd wordt hoe iemand illustreert op een whiteboard. Met de toevoeging van een voice over en muziek vormt dit in zijn geheel een duidelijke en informatieve animatie.

Mijn aanpak is echter volledig digitaal: in plaats van dat ik op een whiteboard teken, ga ik aan de slag op mijn iPad Pro. Hiermee ben ik volledig mobiel, waardoor ik flexibel met jou kan samenwerken. Op deze manier kan ik direct met een uitleg animatie aan de slag tijdens een brainstorm of zelfs op locatie bij jouw evenement!

Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Hoe werkt het?

Bij het maken van een uitleg animatie is het belangrijkste onderdeel het script. Een script is niet alleen een samenvatting van jouw onderwerp, maar vormt ook de basis van de hele animatie. Het script dient als tekst voor de voice over en basis van het storyboard.

Door actief samen te werken heb je veel inspraak in de animatie; jij bent de regisseur! Samen komen we tot een animatie die jouw onderwerp volledig én aantrekkelijk uitbeeldt. Wat mag ik voor jou animeren?

Van complex naar begrijpelijk

Voor TNO kreeg ik de opdracht verschillende thema’s uit hun 5G campagne te visualiseren in een illustratie. Complexe onderwerpen zijn voor TNO meer de standaard dan een uitzondering. TNO werkt namelijk aan innovatieve projecten waardoor in de nabije toekomst een boer via het 5G netwerk kan communiceren met zijn gewassen. En wat dacht je van de mogelijkheid om zelf te bepalen vanaf welke camerastandpunt je een voetbalwedstrijd bekijkt? TNO maakt het mogelijk.

Hoe ze dit doen? Dat kon ik niet in één beeld samenvatten, vandaar dat we gekozen hebben voor een uitleg animatie! Bekijk het eindresultaat in onderstaande video’s.

5/5

Wat zegt Auke van TNO over onze samenwerking?

“Fabienne weet ingewikkelde materie snel te ontrafelen en op eenvoudige en aansprekende wijze te visualiseren.”

Interesse in een uitleg animatie?

Wil jij ook een animatie die ik volledig op maat maak voor jouw verhaal? Neem dan geheel vrijblijvend contact met me op.