Strips

Een strip is een verhaal dat verteld wordt met meerdere afbeeldingen. Bij een strip denk je al gauw aan de ‘Donald Duck’ of ‘Dirk Jan’, maar ook de gedetailleerde boeken ‘Storm’ vallen onder de term strip. Strips zijn een visueel aantrekkelijke manier om diverse onderwerpen te verbeelden. Ook voor jou!

Hoe het werkt

Als striptekenaar is het mijn taak om jouw onderwerp in drie of meerdere frames uit te beelden. Uiteraard met als doel om een zo duidelijk mogelijk verhaal te vertellen, maar ook vooral een verhaal neer te zetten dat blijft hangen. Net als bij een gepersonaliseerd portret zoek ik actief de samenwerking met je op. Dit doe ik onder andere door je in het gehele proces van schets tot eindresultaat te betrekken.

zelfportret fabienne
Van een infographic naar strip

Van infographic naar strip

Bij het uitleggen van moeilijke onderwerpen wordt vaak gekozen voor een infographic als visuele ondersteuning. Eén nadeel: herkenbaarheid. Wanneer een lezer zich kan herkennen in een personage of situatie is de kans groter dat er een band ontstaat met het onderwerp of bedrijf. En dat is precies wat we willen!

Voor RUWWERK maakte ik een cartoon die niet alleen laat zien wat de verschillende stappen binnen een proces zijn, maar ook wat deze inhouden. En dat alles met een minimale hoeveelheid tekst op een A5’je!

5/5

Wat zegt René van RUWWERK over onze samenwerking?

“Fabienne, alias Fabosaurus, levert niet alleen kwalitatief werk dat in hoge mate voldoet aan de wensen van de klant, maar ze stelt zich ook zeer flexibel op, waardoor een hele prettige samenwerking mogelijk is. Ze snapt al snel wat de bedoeling is en denkt daarbij mee met de mogelijke toepassingen. In korte tijd is er een goed resultaat gerealiseerd waar ik mijn klant zeer tevreden mee kon stellen.”

Leven met Fab

In mijn tijd bij The Cartoon Factory werkte ik aan ‘Leven met Fab’; een autobiografische strip die wekelijks op Facebook verscheen. Op humoristische wijze vertelde ik over mijn alledaagse gebeurtenissen.

Klik op de afbeeldingen om deze te vergroten.

Familie Dijkstra

Na het succes van ‘Leven met Fab’ kwam ‘Familie Dijkstra’ tot leven in een strip. Het verhaal over de fictieve familie werd wekelijks gepubliceerd in de MooiUden Krant en verspreid in regio Uden.

Klik op de afbeeldingen om deze te vergroten.

Jouw verhaal in een cartoon

Verhaal in één plaatje?

Wanneer een strip te klein is, is een uitleg animatie een goed alternatief, maar soms heb je juist genoeg aan slechts één beeld. Dan is een cartoon dé oplossing voor jouw onderwerp. Als cartoonist zorg ik ervoor dat jouw verhaal met gebruik van humor op een duidelijke en herkenbare manier in beeld wordt gebracht.

Leren striptekenen? Dat kan ook!

Heb je interesse in een workshop striptekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met me op en wie weet staat jouw strip binnenkort ook online!

Leer cartoons tekenen met een workshop