Kinderboeken

Voor mij is er niks leuker dan wanneer mijn illustraties een eigen leven gaan leiden in de fantasie van een kind. Als illustrator van kinderboeken zie ik dit dan ook als mijn grootste uitdaging!

Een verhaal visualiseren zonder elk detail al in te vullen zorgt voor zowel speelsheid als spanning. De fantasie van het kind en mijn illustraties vormen samen de wereld waarin het verhaal zich afspeelt.

Mix en match

Wanneer je illustraties gebruikt bij een verhaal is het belangrijk dat de stijl hiervan matcht met de leeftijd van de lezer. Bijvoorbeeld: de kleurrijke en vooral simpele stijl van Nijntje in een boek voor kinderen uit groep 8 is géén goede match.

Als illustrator van jouw verhaal betrek ik je bij elke stap van het proces. Van schets tot eindresultaat werken we samen aan een perfecte combinatie van illustratie en tekst, die goed aansluit op de doelgroep.

Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Zoek een boek

Merkburo WAKKR bedacht een tof ‘kidsconcept’ om de Eindhovense Bibliotheek weer aantrekkelijk te maken voor kinderen. Uit dit concept ontstond de Pink & Pienter Bende, waar ik de illustraties voor heb gemaakt.

De illustraties zorgen bij de kinderen voor herkenning en creëren daardoor een gevoel van verbintenis met het onderwerp, of in dit geval de Eindhovense Bibliotheek! Het gevoel van verbondenheid creëren is mijn doel bij het illustreren van kinderboeken.

Klik op de afbeeldingen om deze te vergroten.

Kleurplaat op maat

Is een kinderboek een stap te ver, maar wil je wél graag een jonge doelgroep benaderen? Dan zijn kleurplaten een aantrekkelijke oplossing. Je hebt immers maar één tekening nodig om jarenlang plezier van te hebben! Op basis van jouw ideeën maak ik een kleurplaat die tevens volledig aansluit bij jouw bedrijf.

Denk bijvoorbeeld aan een Sinterklaas-kleurplaat waarbij een herkenbaar element uit jouw bedrijf of instelling naar voren komt. Om het nóg persoonlijker te maken combineer je een kleurplaat met een gepersonaliseerd portret!

Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Bekijk meer illustraties

Klik op de afbeeldingen om deze te vergroten.

Kan ik jouw kinderboek aanvullen met mijn illustraties? Neem dan geheel vrijblijvend contact met me op voor een nieuw hoofdstuk.

Wat kan ik voor jou (be)tekenen