Cartoons

Een cartoon is een humoristische tekening die inspeelt op een onderwerp of actualiteit, denk bijvoorbeeld aan politieke spotprenten in de krant. Een cartoon bestaat uit één beeld en is dus niet te verwarren met een strip.

Cartooning is een vorm van illustreren die voor veel verschillende onderwerpen inzetbaar is. Bijvoorbeeld voor een gepersonaliseerde trouwkaart of om een lastig onderwerp zoals reorganisatie of complex proces luchtig te communiceren. Ontdek wat ik voor jou kan (be)tekenen!

Koninklijke cartoons

De eenheid Materiaallogistiek Commando Land van de Koninklijke Landmacht liep tegen het probleem aan dat ze oplossingen voor struikelblokken die er binnen de organisatie leefde visueel niet aantrekkelijk konden overbrengen.

Een cartoon is een geslaagd middel om zaken/onderwerpen op een luchtige manier te benaderen. Een cartoon met een humoristisch of zelfs sarcastisch tintje kan daarbij een geschikte oplossing bieden.

Cartoon voor de landmacht

Bekijk meer Landmacht cartoons

Klik op de afbeeldingen om deze te vergroten.

Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Een lach die je herinnert

Een cartoon bevat in bijna alle gevallen een vorm van humor en wordt daarom ook wel ‘spotprent’ genoemd. Humor is een eigenschap die zowel het denkvermogen als de emotie van mensen stimuleert.

Deze dubbele kracht kan ervoor zorgen dat je een onderwerp langer onthoudt of dat er meerdere emoties loskomen. Van schets tot eindresultaat ben je betrokken in het proces en maken we samen een cartoon als vertaling van jouw tekst. Een ideale oplossing!

Hoe het werkt

Is jouw onderwerp te complex om duidelijk uit te beelden in slechts één beeld of wil je simpelweg een proces concreet uitleggen? Denk dan eens na over bewegend beeld in de vorm van een uitleg animatie, of kies voor een strip. Je praat al over een strip met slechts drie frames. Dat klinkt als weinig, maar het kan precies genoeg zijn om jouw verhaal te vertellen!

Jouw verhaal in een strip

Jouw verhaal in een cartoon?

Heb je interesse in een cartoon die ik volledig op maat maak? Neem dan geheel vrijblijvend contact met me op en wie weet ligt jouw verhaal binnenkort vast in een maatwerk cartoon.

Interesse in een maatwerk cartoon?