Alles over Fab

Fabosaurus, Fab, Fabienne, zoveel verschillende manieren om mij te benoemen, maar wie is dat kleine meisje nou écht? Allereerst ben ik illustrator, tekenaar, doodle-aar en kliedertrien. Oftewel; geef mij pen en papier en ik ben tevreden.

Tekenen is voor mij net zo vanzelfsprekend als ademenen. Ik doe het al zolang als ik me kan herinneren en het is een manier om mijzelf te uiten en het werkt kalmerend (strakke deadlines uitgezonderd!) 😉

Twee in één

Ondanks de aantrekkingskracht van illustreren ben ik afgestudeerd als grafisch vormgever. Een wereld die creatief gezien parallel loopt met illustreren, maar een compleet andere benadering vereist. Ik moest ineens gaan nadenken over concepten, al mijn keuzes onderbouwen en leren om beslissingen te maken gebaseerd op theorieën en data.

De inzichten die ik heb gekregen als grafisch vormgever hebben mij met een nieuwe blik doen kijken naar illustreren. Ik maak nu niet alleen ‘mooie plaatjes’, maar kan ik elke streep die ik zet onderbouwen. Dankzij mijn ervaring in zowel grafisch ontwerp als illustratie heb ik het grote voordeel dat ik het beste van beide werelden kan samenvoegen.

Match tussen illustrator en designer
Mock-up van een flyer voor de Hoge School Arnhem en Nijmegen

Duizendpoot Fab

Mijn kennis en ervaring als grafisch vormgever geven mij als illustrator een grote voorsprong op andere tekenaars. Zo kan ik niet alleen de illustraties maken, maar ook de volledige uiting vormgeven. Posters, websites en zelfs volledige kinderboeken kan ik voorzien van een geschikt ontwerp én passende illustraties.

Ik zie mijzelf als een plaatjes-praatjes-maker: iemand die een verhaal vertelt door middel van visuele communicatie gebaseerd op data, een uniek ontwerp en een vleugje emotie. Mijn kracht ligt in het opzetten van (online) concepten en uitingen, het ontwerpen van een gebruiksvriendelijke websites, illustreren en nét een stapje verder gaan.

Fabo-wat? Kan je dat even spellen?

Al zolang ik me kan herinneren wordt mijn naam afgekort tot ‘Fab’, wat ik zelf ook alleen maar prettig vind! (Niet omdat mijn naam alleen voluit wordt geroepen als ik iets verkeerd heb gedaan…). Voor mij was het dus een logische stap om mijn tekeningen te ondertekenen met enkel deze drie letters.

Hier werd echter verandering in gebracht op het moment dat ik mijn werk ging plaatsen op de website Deviantart.com. Ik was 15 jaar en op deze community had je een nickname nodig. Help, zou je denken, maar als je al je hele leven aan wordt gesproken met een bijnaam is dit een eitje! Fab is namelijk maar één bijnaam. Fabikini, Fabski, Fabje, Fabulous, en… Je snapt het al: Fabosaurus.

Zodoende kwam ‘Fabosaurus’ tot leven. Jarenlang plaatste ik mijn tekeningen op Deviantart onder de naam Fabosaurus en heb ik tot op de dag van vandaag nog steeds volgers van dat ‘tijdperk’. Een simpele bijnaam die vanuit humor en mijn liefde voor dinosaurussen aan mij werd gegeven is uitgelopen tot een volledige identiteit.

De naam Fabosaurus staat voor mij niet alleen voor een leuke woordspeling. Het legt precies uit wie ik als persoon ben. ‘FABulous’ uiteraard, maar vooral uniek. Ondanks het feit dat de dinosaurussen zijn uitgestorven zal Fabosaurus altijd voort blijven leven, net als mijn intense passie voor tekenen en creatief bezig zijn.